Over ons

Over ons


Over ons

 

Welkom op de website.


 YORU NO HIME  ( vertaald naar het Nederlands betekent dit, Princess of the night

Mijn naam is Esther Wiersma en ben zeer actief in de hondensport. Sinds 2004

Al vele jaren, dus ben ik gefascineerd van dieren. Het kon dan ook niet uitblijven dat er een hond in mijn leven kwam.  Mijn eerst hond was een jack Russellterriër, tijdens een show met mijn Jack Russel raakten wij in de ban van Shiba Inu .

En zo kwam Mijn eerste Shiba in ons leven

Al zoekend op het internet kwamen wij naar een uitgebreide zoek tocht in contact met de kennel Mara Shimas uit Landsmeer. Ik zag Koki Kime Waza toen een groot kampioen en was opslag verliefd op deze Shiba ,  Na het zien van een foto van zijn dochter wist ik dat ik in de toekomst voor de Shiba zou gaan. Ik ben de fokker gaan bezoeken en zo kwam ik bij Wilma en Jan v/d Meer/Gier in Landsmeer terecht, waar ik uiteindelijk mijn eerste shiba ( Chelsea) Mara - Shimas Princess of the night heb geadopteerd. Samen met Chelsea heb ik diverse shows gelopen. ze was hier zeer geschikt voor en liep vanaf het begin al de sterren van de hemel

Ze presteerde het zelfs om in 2010 MR Jones uit Amerika te verslaan tijdens de Dogshow in Dortmund waar ze gekeurd werd door een Japanse keurmeester. Dit kwam mede dank zei Jan de Gier, de man van Wilma .  Ik was op van de zenuwen en heb Jan toen gevraagd Chelsea voor te brengen, en ben hem daar nog altijd heel dankbaar voor. Hij heeft mij altijd begeleid als hij op shows was en als ik het even niet wist kon ik altijd bij hem terecht. Vanaf die dag in 2008 toen ik met mijn eerste Shiba begon, heb ik me voorgenomen om er alles aan te doen om dit ras te verbeteren. 

Er kwamen nieuwe Shiba’s, zodat ik door kon met het fokken van dit prachtige ras. Maar mijn zoektocht ging verder, informatie haalde ik van internet, boeken en ging fokkers met elkaar vergelijken. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij meerdere kennels in binnen- en buitenland.

Met de eigenaren van andere kennels was dit het begin van een mooie vriendschap en een succesvolle samenwerking. Hier zag ik veel van mijn ideeën over het houden en fokken van de Shiba terug. Door de jaren heen hebben wij meerdere honden gefokt, waaronder vele prachtige Shiba’s.

Het runnen van deze kennel is voor mij een eer en ook een uitdaging om er nieuw leven in te blazen en ik hoop mensen   gelukkig te maken met de honden die wij fokken. Het geeft mij ontzettend veel energie de liefde die je terugkrijgt van de honden is geweldig .

De spontane grijns van de Shiba maakt iedereen blij. Ook hebben we een Prachtige Shikoku, ook een Japans ras waar ik toen gelijk ook verliefd werd. Na 2 jaar te hebben gewacht is in 2017 Halley -Yasuji van de Egmato in onze kennel opgenomen

Onze kennelnaam is een naam waar ik erg trots en zuinig op ben, en doe er alles aan om deze naam hoog te houden.

Wij behaalden mooie resultaten zowel in Nederland als in het buitenland. 

De Show trainingen van al onze honden volg ik bij Gabrielle In Sebaldeburen en Bij Jacqueline Verschure bij Challenche4dogs. Samen met mijn man en onze twee kinderen genieten wij iedere dag weer van onze Shiba’s

Op onze site geven wij jullie een kijkje in de wereld van onze mooie kennel waar ik iedere dag weer trots op ben. 

Wij delen onze Shibaʼs en Shikoku samen met u op onze vernieuwde website en wensen u veel kijkplezier.


Met vriendelijke groet,


Esther en Roland