Over ons

YORU NO HIME


Vertaald naar het Nederlands betekent dit, Princess of the night.


Vertaald naar het Nederlands betekent dit, Princess of the night.


Mijn naam is Esther Wiersma geboren in Friesland en woonachtige in het dorp Kootstertille. Ik ben sinds 2004 actief in de hondensport.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een hond in mijn leven zou komen.

Mijn eerst hond" was een jack Russell terriër, tijdens een show raakten wij in de ban van de Shiba Inu .

En zo kwam mijn eerste Shiba in ons leven. Al speurend op het internet kwamen wij naar een uitgebreide zoektocht in contact met Shiba kennel Mara Shimas uit Landsmeer. Koki Kime Waza was toen een groot kampioen en ik was opslag verliefd op deze prachtige Shiba. Vanaf dat moment wist ik dat ik voor de rest van mijn leven zou gaan voor de Shiba. Ik ben de fokker gaan bezoeken en zo kwam ik in contact met Mara-Shimas, waar ik uiteindelijk mijn eerste Shiba" ( Chelsea) Mara - Shimas Princess of the night heb geadopteerd. Samen met Chelsea heb ik diverse shows in binnen- en buitenland gelopen.


Maar mijn zoektocht ging verder, informatie haalde ik van web, boeken en fokkers. Zo kwam ik terecht bij meerdere kennels in binnen- en buitenland en leerde ik hoe de ras standaard van de Shiba behoort te zijn.

Met de eigenaren van andere kennels was dit het begin van een mooie vriendschap en een succesvolle samenwerking. Hier zag ik veel van mijn ideeën over het houden en het fokken van de Shiba. en hierdoor hebben wij door de jaren meerdere prachtige Shiba's gefokt.


Het runnen van onze kennel is voor mij een uitdaging om er steeds weer nieuw leven in te blazen en mensen gelukkig maken met de prachtige Shiba's die wij door de jaren hebben gefokt. Het geeft mij ontzettend veel energie en liefde die ik daar voor terug krijgt.

Want de spontane grijns van de Shiba maakt toch iedereen blij en gelukkig? Daarnaast hebben we nog een prachtige Shikoku", ook een Japans ras waar ik dol blij mee ben. In 2017 is Halley -Yasuji van de Egmato in onze kennel opgenomen.

Onze kennel Yoru No Hime is een naam waar ik trots op ben en er alles aan doe om deze naam hoog te houden.


Samen met mijn man en onze twee kinderen genieten wij iedere dag weer van onze Shiba’s.

NVAI

Wij zijn Lid van de Nederlandse vereniging van Akita Inu's

Raad van Beheer

Wij staan ingeschreven bij houden van honden

A7Noord

Onze honden worden gecontroleerd

Bij dierenartsen A7 Noord drachten