De Mame Shiba

De Shiba

Kijk naar de rechter foto waarop een  Shiba staat. Je zou kunnen denken dat de rechter Shiba Inu volwassen is. en de linker een pup Maar dat is niet waar. Eigenlijk zijn beide honden volwassen: de rechter is een "normale" volwassen Shiba en de linker een Mame Shiba.


"Mame" betekent een boon in Japans. Het woord "Mame" is dus een bijvoeglijk naamwoord dat klein als een boon betekent. Japanners houden van kleine dingen. Enkele Japanse Shiba Inu fokkers hebben kleinere Shiba Inu's gekruist voor het creƫren van de zeer kleine Shiba Inu's : Genaamd Mame Shiba Inu.

 

Temperament & Intelligentie van de Mame Shiba Inu

Het temperament van de Shiba Inu is alert, toegewijd en behoorlijk energiek. Ze geven er de voorkeur aan om hechte relaties met hun eigenaars op te bouwen. Toch hebben ze een sterk verlangen naar jagen en kunnen ze erg onafhankelijk en territoriaal zijn.

 

Desalniettemin, op basis van hoe ze zijn opgegroeid in je familie en de genen die ze van hun twee ouders hebben gekregen, kan het temperament en de algemene houding van een Mame Shiba Inu nog steeds sterk verschillen van de ene pup tot de andere.

 

Zijn deze honden geschikt voor gezinnen? 

Mame Shiba's zijn trouwe en liefhebbende honden die een hechte band met hun baasjes opbouwen en graag deelnemen aan gezinsactiviteiten. Deze honden hebben echter de reputatie onafhankelijk en koppig te zijn. Daarom zijn ze meer geschikt voor gezinnen met oudere kinderen en ervaren eigenaren.

 

Kan dit ras overweg met andere huisdieren? 

Over het algemeen kunnen Mame Shiba Inu's  met andere honden  Maar ze kunnen wel bazig zijn tegen andere honden van hetzelfde geslacht, omdat ze redelijk dominant zijn met andere dieren.

Als Shiba-bezitter moet u misschien langere tijd socialisatie oefenen doen en er en zo vroeg  mogelijk mee beginnen. Shiba Inu-honden missen meestal de aangeboren sociale vaardigheden die modernere rassen bezitten. Dus vroege sociale contacten met nieuwe mensen en huisdieren zijn essentieel om hen te helpen  goed mogelijk te groeien en te evolueren tot goed opgevoede volwassenen. Vanwege hun hoge prooidrift kan het moeilijk zijn om ze in de buurt van andere huisdieren zoals katten te houden, maar met training en socialisatie is het mogelijk.

 

Dingen om te weten bij het bezit van een Mame Shiba 

Voedsel- en dieetvereisten.

Van Shiba Inus is bekend dat ze vatbaar zijn voor gewichtstoename. Daarom moet hun voedsel voor een optimale gezondheid en welzijn voldoende gezonde vetten, vleeseiwitten, fruit en groenten bevatten die rijk zijn aan essentiƫle vitaminen en mineralen.

Wanneer uw Mame Shiba te veel eet, kan dit ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben, zoals diabetes, hartaandoeningen, artritis, enz. Zwaarlijvige honden hebben meestal een kortere levensverwachting, dus het is van cruciaal belang om uw pup de juiste hoeveelheid te geven om gewichtsproblemen te voorkomen.

 

Oefening 

Mame Shiba's kunnen destructief of blaffend worden als ze niet voldoende bewegen. Deze honden hebben over het algemeen een uur dagelijkse fysieke activiteit per dag nodig. Ze kunnen genieten van hardlopen, wandelen, apporteren en behendigheidstraining. Wandelen kan een heerlijk bevredigende ervaring zijn voor jou en je geliefde dier. Voor de grootst mogelijke veiligheid en comfort kunt u een handsfree riem gebruiken. Houd er rekening mee dat een beetje vroege training een lange weg te  gaan is

 

Trainen 

Mame Shiba  kan wat moeilijker te trainen zijn dan andere honden vanwege hun territoriale aard en hoge energieniveaus. Het besturen van deze mini-pups is echter een beetje eenvoudiger.

 

Het trainen van een Shiba vereist doorzettingsvermogen, geduld en veel positieve bekrachtiging, zoals het hoort bij elke hond, ongeacht het ras. Agressieve technieken, zoals onaangename straftraining, zijn zelden effectief op de lange termijn en worden niet aanbevolen voor dit ras.

 

Verzorging 

Regelmatige verzorging is essentieel om uw Mame Shiba  schoon, comfortabel en gezond te houden. Je moet rond hun ogen en oren schoonmaken, hun lange nagels knippen en borstelen om roos, dood haar en vuil te verwijderen. Borstelen moet in het algemeen twee keer per week worden gedaan, en meer tijdens de lente- en herfstseizoenen.

NVAI

Wij zijn Lid van de Nederlandse vereniging van Akita Inu's

Raad van Beheer

Wij staan ingeschreven bij houden van honden

A7Noord

Onze honden worden gecontroleerd

Bij dierenartsen A7 Noord drachten